Om Lea

I en form for dualisme forsøger jeg at danne bro mellem det svævende og det jordbundne i mit arbejde med stentøjsler. Jeg kunne også kalde det, at finde et udtryk for det bagvedliggende i den konkrete form.

Med udgangspunkt i mennesket, som et eksistentielt væsen, arbejder jeg ofte med hænderne i et skulpturelt udtryk. Ofte er det stærke lidt kantede hænder i forskellige aldre og formationer. Det er mennesker i forskellige livsfaser, i forskellige omstændigheder, fra forskellige politiske vinkler, fra en given situation, ofte på kanten af ‘noget’ på trods.

Det er på en måde en afsøgning af sindets kroge i dialog med den omverden, som vi lever i fra det ultimative smukke og harmoniske til det grotesk afsporede samfund. Det er også en vekselvirkning og et øjebliks fastholdelse af en splitsekund.

Arbejdet med leret er en fortsat indre dialog - at gå ind i en fordybelse med materialet ved at tømme sindet og være åben for inspiration. En stærk og agerende hånd på et balancerende opstablet fundament - overhældt af en flydende hvid glasur, så ‘tiden’ også bliver et visuelt faktum.

Omfagnelsen og samhørigheden er et andet motiv, som jeg ofte vender tilbage til. Det er her urkraften findes i form af kærligheden som den bærende og livgivende kraft. Men også kærligheden kan forstyrres, fordrejes af forskellige vilkår, så det absurde træder i stedet.

I en verden der ‘brænder’ mange steder, hvor mennesker flygter fra politisk undertrykkelse, krig, korruption og klimaforandringer har det aldrig været mere aktuelt at lave kunst end nu.

På Samsø lige syd for Ballen ligger Skulpturværkstedet. Det er her ideer og skulpturer i stentøjsler bliver til.

Lea Grau Thomsen
Nørreskiftevej 25,
8305 Samsø
Tlf. 2989 2856
E-mail: leaunika@gmail.com


1999 Uddannet fra Den Frie Lærerskole i Ollerup med speciale i keramik.
2004 Eget værksted på Samsø.
2007 Åbning af Skulpturværkstedet.
2014 Udstilling på Danfoss påskeudstilling.
2016 Udstilling i KOKS på Samsø.
2017 10-årsjubilærum i Skulpturværkstedet.